Over ons

Oehmen & Reitsma

Uw vertaalexperts voor Duits

Wie zijn Oehmen & Reitsma?

Peter Oehmen
Managing Partner

Expert voor vertalingen van het Nederlands naar het Duits

Gespecialiseerd in marketing, technische documentatie en recht

Meer dan 20 jaar ervaring als vertaler

M.Sc. Sociale Wetenschappen (Universiteit van Amsterdam)

Ik werd dichtbij de Nederlandse grens aan de Nederrijn geboren en ik ben opgegroeid aan de Lübecker Bocht.

 

Sinds ben ik 2000 als freelance vertaler gespecialiseerd in het vertalen van marketingtesksten, technische documenten en juridische teksten van het Nederlands naar het Duits. Ik ben gefascineerd van digitalisering en duurzame technologie op het gebied van lokalisatie, energie en mobiliteit.

 

Verder ben ik actief in het bestuur van de regionale afdeling Berlin-Brandenburg van de BDÜ, tekom e.V. en de DTT (Deutscher Terminologie-Tag e.V.)

 

Ik woon met mijn gezin in hartje Berlijn.
In mijn vrije tijd maak ik muziek en jog ik. Ook speel ik graag badminton of ben ik veel op het water in en om Berlijn te vinden.

Jan Reitsma
Managing Partner

Expert voor vertalingen van het Duits naar het Nederlands

Gespecialiseerd in de vakgebieden duurzame energie en mobiliteit

Meer dan 15 ervaring als vertaler

Milieukundig ingenieur (Ing.) (Hogeschool Van Hall Larenstein)

Certificaat “Umwelt & Recht” (Universität Rostock)

Ik ben opgegroeid in Friesland. Na mijn opleiding aan de middelbare technische school volgde een studie tot milieukundig ingenieur. In Duitsland behaalde ik het certificaat “Umwelt & Recht” aan de Universität Rostock.

 

In 2005 ging ik aan het werk als vertaler in een vertaalbureau in Berlijn, later als freelance vertaler Duits-Nederlands. Intussen ben ik gespecialiseerd in de vakgebieden duurzame energie en elektromobiliteit.

 

Ik ben lid van de BDÜ (Bundesverband der Dolmetscher und Übersetzer e.V.) en de DTT (Deutscher Terminologie-Tag e.V.)

 

Ik woon aan de stadsrand van Berlijn, loop regelmatig hard en ben bovendien vaak zwemmend of varend in en op het water aan te treffen.

Ivana Drößler-Winterman
freelance vertaler

Expert voor juridische vertalingen uit het Duits naar het Nederlands

Specialisaties: gerechtelijke documenten, familierecht, strafrecht, contractrecht, algemene voorwaarden, EU-recht, privacyverklaringen

meer dan 15 jaar werkzaam als beëdigd juridisch vertaalster

Juriste Nederlands recht (UvA Universiteit van Amsterdam)

Bachelor of Translation Duits-Nederlands/Nederlands-Duits

Na mijn studie Rechtsgeleerdheid aan de UvA was ik een aantal jaar werkzaam als gerechtssecretaris bij Nederlandse rechtbanken.

 

In 2001 ben ik naar Duitsland verhuisd en werk nu als beëdigd juridisch. Ik ben lid van zowel de Duitse bond voor tolken en vertalers (BDÜ) als van het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV).

 

Ik woon in het kleine dorpje Eichenfelde in de buurt van Wittstock/Dosse in de deelstaat Brandenburg, niet ver van Mecklenburg-Vorpommern, waar ik in mijn vrije tijd hardlopend en wandelend geniet van de uitgestrekte bossen.

Hanna Hagemann
freelance vertaler

Expert voor juridische en financieel-economische vertalingen uit het Nederlands en Engels naar het Duits

Specialisaties: handelsrecht, vennootschapsrecht, contractrecht, belastingrecht, corporate compliance, ondernemingsbestuur, financiële verslaggeving, bedrijfscommunicatie

meer dan 25 jaar werkzaam als beëdigd vertaalster

Diplom-Übersetzerin (afgestudeerd vertaalster)

Diplom-Kauffrau (afgestudeerd bedrijfseconoom)

Ik ben opgegroeid in Ostfriesland. Na mijn vertaalopleiding aan de universiteit van Heidelberg heb ik een paar jaar als freelance vertaler in Nederland gewerkt.

 

Om mij te specialiseren ben ik begonnen met een deeltijdstudie Economie aan de FernUniversität Hagen, die ik in 2004 heb afgerond met het diploma ‘Diplom-Kauffrau’. Het vak Rechtswetenschappen was een vast onderdeel van beide studies.

 

In 1999 ben ik naar de Duitse hoofdstad verhuisd. Ik ben lid van de Duitse bond voor tolken en vertalers (BDÜ) en beëdigd vertaler voor Engels en Nederlands.
In mijn vrije tijd fiets ik graag over het Tempelhofer Feld, neem deel aan crosslopen en vind mijn innerlijke kracht door Aikido.