19 oktober 2018

Koningspaar bij event rond digitalisering maakindustrie

Oehmen & Reitsma was erbij

Op 11 oktober 2018 vond op de campus van de Universität Saarland in Saarbrücken het “Secure Digital Industry Seminar 2018” met daaropvolgende matchmaking plaats. De deelnemers van dit evenement waren een Nederlandse economische delegatie uit de branche smart industry en vertegenwoordigers van verschillende Duitse middenstandsondernemingen. Het hoogtepunt van de bijeenkomst vormde het bezoek van het Koning Willen-Alexander en koningin Maxima.

 

Digitalisering van de maakindustrie heeft de toekomst

De thematische focus van het evenement lag op smart industry, cyber security en kunstmatige intelligentie. Duitse bedrijven hebben bij het onderwerp industrie 4.0 een toonaangevende rol met betrekking tot de ‘hardware’. De sterke punten van het Nederlandse bedrijfsleven liggen op het gebied van smart industry bij de connectiviteit en de ‘software’. Een concrete samenwerking op deze velden ligt dan ook zeer voor de hand. In aanwezigheid van het koningspaar werden drie intentieverklaringen over een toekomstige samenwerking gesloten. Een ander hoogtepunt, vooral voor ons, was de officiële start van het nieuwsportal Niederlandenachrichten.de in aanwezigheid van het koningspaar.

 

Niederlande Nachrichten

Als Duitse partner van NiederlandeNachrichten.de kreeg Oehmen & Reitsma de eer om dit geslaagde event bij te wonen. De makers van NiederlandeNachrichten hebben met hun portal Duitslandnieuws.nl al ruim vijf jaar ervaring met Duits-Nederlandse nieuwsberichten. Het nieuwe portal verzorgt Duitse middenstandsbedrijven met economisch nieuws uit Nederland en stimuleert zo het waarnemen van economische kansen. Wij zijn verantwoordelijk voor de adaptatie en aanpassing van de oorspronkelijk Nederlandse teksten voor de doelgroep: Duitse ondernemers.

 

Het event in Saarbrücken was voor ons een mooie gelegenheid om enkele andere partners van NiederlandeNachrichten persoonlijk te leren kennen. Ook spraken we met vertegenwoordigers van de Nederlandse delegatie. En natuurlijk was het leuk om het koningspaar eens live van dichtbij te beleven.

 

Wilt u uw Nederlandse content over de digitalisering van de maakindustrie ook voor de Duitse markt laten aanpassen? Wij adviseren u graag. Neem gerust vrijblijvend telefonisch of via onze contactpagina contact met ons op.

Terug naar het overzicht