20 april 2018

Event:

Oehmen & Reitsma bij de Duitslanddag in Utrecht

Op 17 april 2018 werd voor de derde keer de Duitslanddag georganiseerd. Dit evenement is een initiatief van de Duits-Nederlandse handelskamer DNHK. Dit jaar vond het plaats in “De Fabrique”, een voormalige voedermiddelenfabriek aan het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht. Dit jaar was ook Oehmen & Reitsma ook van de partij.

 

Opzet Duitslanddag

De Duitslanddag is een netwerkevenement voor kleine en middelgrote Nederlandse bedrijven die op de Duitse markt actief willen worden. Nederlandse ondernemers kunnen zich hier uitgebreid informeren over de zakelijke mogelijkheden in Duitsland. De dag heeft het karakter van een beurs met stands van bedrijven en organisaties, en biedt verder veel infosessies en presentaties, waarin experts hun succesverhaal vertellen, hun kennis delen en vragen beantwoorden.

 

Workshops

In een workshop presenteerde Michiel Stolwijk 3D-Hubs. Dit bedrijf, dat in 2017 voor de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie genomineerd werd, is een goed voorbeeld van een succesvolle Duits-Nederlandse samenwerking. Het Nederlandse bedrijf beschikt over een internationaal netwerk van 3D-printers en CNC-machines, onder andere in Duitsland. Het voordeel: onderdelen worden lokaal geproduceerd en kunnen zeer snel geleverd worden, zonder magazijn- en transportkosten.

3D-printen speelt ook een belangrijke rol bij Kaak, de wereldmarktleider van industriële bakkerijmachines. Omdat elke machine maatwerk is en andere unieke onderdelen nodig heeft, maakt Kaak voor het leveren van reserveonderdelen gebruik van 3D-printers die dichtbij de betreffende bakkerij opgesteld staan. Hierdoor zijn de onderdelen snel te leveren en worden transportkosten bespaard.

 

Duits als succesfactor

Natuurlijk speelt taal centrale rol bij het zakelijke succes in Duitsland. Dit jaar vond de Duitslanddag plaats op de “Dag van de Duitse taal” en er werd er veel aandacht aan dit thema besteed. In een paneldiscussie debatteerden Günter Gülker (directeur DNHK), Bart Jan Koopman (directeur evofenedex), Cees Oudshoorn (algemeen directeur VNO-NCW) en Dirk Brengelmann (ambassadeur van de Bondsrepublik Duitsland) over het belang van de Duitse taal voor Nederlandse bedrijven.
Overweegt u de Duitse markt op te gaan? Wij helpen u bij vertalingen van het Nederlands naar het Duits en omgekeerd. Voor uw website leveren we u verzorgde Duitse teksten voor een professioneel image op de Duitse markt. Ook vertalen wij uw technische documentatie volgens de geldende normen en richtlijnen. Neem gerust contact met ons op!

Terug naar het overzicht